Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

ШПІЦЕР ВАСИЛЬ, користувач 1ua
ВАСИЛЬ ШПІЦЕР
Тема: Лист Голові КУН

6 серпня 2012 р.

від Василя Шпіцера

 

 

Голові Конгресу Українських Націоналістів

другові Степану Брацюню

 

Повідомляю Вас, що я відмовляюся брати участь у виборах 2012 за списком, затвердженим 14-м Збором КУН з наступних причин:

 

1.                        Антиукраїнську владу Януковича-Азарова-Табачника можна перемогти тільки об’єднаними зусиллями, тобто всі опозиційні партії та громадські організації повинні були об’єднатися і висунути одного узгодженого кандидата на кожний мажоритарний округ. Саме таким способом ми перемогли злочинну КПРС у 1990-му році.

2.                        Якщо мова йде про створення блоку політичних партій національно-патріотичних правих сил, то партії КУН, НУ та УНП, рейтинг яких не дає гарантії для проходження до Верховної Ради,  повинні були об’єднатися з партією «Свобода» та іншими правими партіями та організаціями. В даній ситуації і «Свобода», і блок КУН, НУ та УНП реально допомагають регіоналам зберегти більшість в українському парламенті.

3.                        Я не сприймаю рішення затвердити третім у списку «Нашої України» рядового члена партії КУН, а Голову партії тільки шостим. Це свідчить про завищену самооцінку першого та образливу недооцінку Голови КУН.

4.                        Мене обурило рішення 14-го Збору затвердити кандидатом-мажоритарником по Сокальському виборчому округу Романа Дідуся, за якого як за претендента на Голову  ЛОО КУН із 200 делегатів позачергової звітно-виборчої Конференції проголосувала тільки одна особа. Разом з тим за призначення кандидатом на той же округ друга Миколи Пшевлоцького віддали свої голоси майже двісті делегатів.

5.                        Мене ображає поведінка теперішнього керівництва партії щодо  Львівської ОО КУН, яке не зважає на жодні рішення Обласної організації, а чинить все можливе для її розвалу. Хочу нагадати, що саме Львівська міська рада, головою якої я тоді працював, запросила славну дочку нашого народу Славу Стецько повернутися в Україну у 1991 році, надала їй квартиру (котра невідомо куди поділася), охорону та видала паспорт громадянина України. Львів’яни і надалі будуть дотримуватися лінії, накресленої засновницею партії Конгрес Українських Націоналістів і вірять, що керівництво партії також буде робити все для її блага.

6.                        Вважаю неправильним і недопустимим виключати з лав Конгресу Українських Націоналістів таких високоосвічених, відданих українській справі людей як Микола Пшевлоцький та Андрій Микуш. Бо саме вони самовіддано боролися за Незалежну Україну у 1980-90-х роках, а не наживали неправедні мільйони, щоб тепер мати змогу негативно впливати на діяльність дітища Слави Стецько.

10 серпня 2012


1




  Закрити  
  Закрити